• امروز : جمعه, ۱ آبان , ۱۴۰۵

پیشتازی نامزد راستگرا در انتخابات ریاست جمهوری برزیل

  • کد خبر : 207242
  • 05 اکتبر 2026 - 3:00
پیشتازی نامزد راستگرا در انتخابات ریاست جمهوری برزیل
شمارش بیش از نیمی از آرا دور نخست انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل به پایان رسیده و نتایج اولیه حاکی از پیشتازی سناتور فلاویو بولسونارو است، هرچند فاصله وی با رقیبش کمتر شده است و در همین حال، مؤسسه نظرسنجی «داتافولیا» پیش‌بینی کرد که انتخابات به دور دوم خواهد کشید.

به گزارش نبض وطن به نقل از رویترز،‌ فلاویو پسر ۴۵ ساله ژائیر بولسونارو رئیس‌جمهور سابق برزیل که امیدوار است جنبش راست‌گرای پدرش را به قدرت بازگرداند، از لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس‌جمهور چپ‌گرا و ۸۰ ساله این کشور پیش افتاده است.

لولا که به دنبال کسب چهارمین دوره ریاست‌جمهوری است، کارزار انتخاباتی‌اش تحت‌الشعاع رسوایی‌های فساد، نگرانی‌های اقتصادی و اتهامات مربوط به دخالت آمریکا در انتخابات قرار گرفته است.

با اعلام نتایج حدود ۶۵ درصد آرا، فلاویو با کسب ۴۹.۵۸ درصد آرا در برابر ۴۲.۲۵ درصد لولا داسیلوا پیشتاز است. برای پیروزی قطعی در دور اول، یک نامزد انتخابات باید بیش از ۵۰ درصد آرا را به دست آورد.

مؤسسه نظرسنجی برزیلی «داتافولیا» اعلام کرد که انتظار می‌رود ۲ نامزد پیشتاز راهی دور دوم انتخابات شوند. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که در صورت برگزاری دور دوم در ۲۵ اکتبر، شانس لولا و فلاویو برای پیروزی تقریباً برابر خواهد بود.

نتایج اولیه حاکی از آن است که شمارش آرا در ایالت‌های جنوبی که گرایش به بولسونارو دارند سریع‌تر انجام می‌شود، در حالیکه شمارش آرا در مناطق شمال شرقی که پایگاه اصلی لولا محسوب می‌شوند، با کندی پیش می‌رود.

در صورت پیروزی سناتور فلاویو بولسونارو، موج قدرت گرفتن نامزدهای راست‌گرای همسو یا دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سراسر آمریکای لاتین ادامه می یابد.

در مقابل، انتخاب مجدد لولا می‌تواند برای واشنگتن که بر سر مسائل تجاری و امنیتی با دولت او دچار اختلاف شده، دردسرساز شود.

لینک کوتاه : https://www.nabzevatan.ir/?p=207242

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.