• امروز : پنجشنبه, ۷ آبان , ۱۴۰۵

بقائی ادعاهای ارضی امارات و کانادا درباره جزایر سه‌گانه ایرانی را محکوم کرد

  • کد خبر : 212666
  • 29 اکتبر 2026 - 19:09
بقائی ادعاهای ارضی امارات و کانادا درباره جزایر سه‌گانه ایرانی را محکوم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه، ادعاهای امارات متحده عربی و کانادا درباره جزایر سه‌گانه ایرانی در بیانیه مشترک ولیعهد ابوظبی و نخست‌وزیر کانادا را به‌شدت محکوم کرد و با تأکید بر تعلق ابدی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک به ایران، این اقدام را مغایر با اصول منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل دانست.

به گزارش نبض وطنف «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه روز پنجشنبه ۷ آبان ماه ادعاهای گستاخانه و مداخله‌جویانه امارات متحده عربی و کانادا درباره جزایر سه‌گانه ایرانی، مندرج در بیانیه مشترک ولیعهد ابوظبی و نخست‌وزیر کانادا، را شدیدا محکوم و تأکید کرد: جزایر ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک بخش جدایی‌ناپذیر و ابدی از قلمرو سرزمینی ایران است و تکرار ادعاهای موهوم و بی‌اساس درباره آنها، هیچ تغییری در واقعیت‌های مسلم جغرافیایی، تاریخی و حقوقی ایجاد نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه با محکوم کردن اقدام سخیف کانادا در هم‌صدایی با حکومت امارات در طرح ادعای ارضی علیه ایران، خاطرنشان کرد: چنین اقدامی از سوی کانادا – که خود با ادعاهای ارضی از سوی هیات‌حاکمه آمریکا مواجه است – اقدامی کوته‌نگرانه، ناقض اصول بنیادین منشور ملل متحد و مغایر با حقوق بین‌الملل است و مسئولیت بین‌المللی دولت کانادا را به دنبال دارد.

بقائی به حکومت امارات توصیه کرد به جای تکرار بی‌حاصل ادعای ارضی علیه یک کشور بزرگ همسایه، به اصل حسن هم‌جواری پایبند باشد.

به گزارش ایرنا، «مارک کارنی» نخست‌وزیر کانادا و «خالد بن محمد بن زاید آل نهیان» ولیعهد ابوظبی، روز چهارشنبه ۶ آبان ۱۴۰۵، هم‌زمان با نخستین سفر رسمی ولیعهد ابوظبی به اتاوا، در بیانیه‌ای مشترک، ادعای ارضی امارات متحده عربی درباره جزایر سه‌گانه ایرانی را تکرار کردند.

لینک کوتاه : https://www.nabzevatan.ir/?p=212666

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.