• امروز : دوشنبه, ۲۳ شهریور , ۱۴۰۵

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور: تغییرات اقلیمی، گستره فعالیت آفت گیاهان را افزایش داده است

  • کد خبر : 176905
  • ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۲۳:۰۴
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور: تغییرات اقلیمی، گستره فعالیت آفت گیاهان را افزایش داده است
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با اظهار اینکه تغییرات اقلیمی معادله مقابله با آفت را پیچیده‌تر کرده است، گفت: آفاتی که پیش‌تر در مناطق مشخصی محدود بودند، اکنون به عرض‌های جغرافیایی بالاتر نفوذ می‌کنند.

به گزارش نبض وطن، مریم جلیلی‌مقدم روز سه‌شنبه در همایشی به مناسبت روز جهانی قرنطینه و بهداشت گیاهی – که هر سال در ۱۲ ماه مه با تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد گرامی داشته می‌شود در ساری افزود: اکنون گونه‌های مهاجم جدید با سرعتی بیشتر از توان واکنش سنتی گسترش می‌یابند و این یعنی باید رویکردهای پیشگیرانه‌ و واکنش سریع را به‌طور مداوم به‌روز کنیم.

وی ادامه داد: قرنطینه گیاهی تاثیر مستقیمی بر امنیت غذایی، اقتصاد ملی و پایداری محیط ‌زیست دارد.

این مقام مسوول، با اشاره به این که گیاهان بیش از ۸۰ درصد غذای بشر و ۹۸ درصد اکسیژن اتمسفر را تأمین می‌کنند، گفت: آفات و بیماری‌های گیاهی سالانه تا ۴۰ درصد از محصولات کشاورزی جهان را نابود می‌کنند، این رقم برای کشوری مانند ایران که با چالش‌های آبی و اقلیمی دست‌وپنجه نرم می‌کند، هشداری جدی و غیرقابل چشم‌پوشی است. هر هکتار محصول از دست رفته به معنای کاهش درآمد کشاورز، افزایش فشار بر منابع آبی برای کشت مجدد و تشدید وابستگی به واردات است.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به جایگاه این سازمان به‌عنوان نماینده رسمی جمهوری اسلامی ایران در کنوانسیون بین‌المللی حفظ نباتات (IPPC)، تصریح کرد: این جایگاه تعهداتی جدی در قبال اجرای استانداردهای بین‌المللی بهداشت گیاهی ایجاد می‌کند. ما موظفیم هم مرزهای کشور را در برابر ورود آفات و بیماری‌های قرنطینه‌ای مصون نگه داریم و هم با رعایت استانداردهای بین‌المللی و ملی صادرات، ترانزیت و واردات محصولات کشاورزی را تسهیل و تسریع کنیم و این ۲ مأموریت مکمل یکدیگرند.

وی با تأکید بر نقش محوری این سازمان در حفاظت از کشاورزی ایران، از اجرای برنامه‌های نوین پایش و قرنطینه گیاهی خبر داد و مشارکت فعال تجار و بازرگانان، کشاورزان و تمامی ذی‌نفعان زنجیره تولید را پیش‌شرط موفقیت این برنامه‌ها دانست

این مقام مسوول، تنوع اقلیمی گسترده کشور، موقعیت جغرافیایی در منطقه و حجم بالای تبادلات تجاری کشاورزی را از مهم‌ترین عوامل برای توجه بیشتر به بخش قرنطینه برشمرد.

لینک کوتاه : https://www.nabzevatan.ir/?p=176905

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.