• امروز : یکشنبه, ۲۲ شهریور , ۱۴۰۵

سقاب‌اصفهانی: کار دولت‌ها خرید مستقیم کالا و تصمیم‌گیری به‌جای مردم نیست

  • کد خبر : 177857
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۵:۰۵
سقاب‌اصفهانی: کار دولت‌ها خرید مستقیم کالا و تصمیم‌گیری به‌جای مردم نیست
معاون رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه کار دولت‌ها سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری و نظارت است و نه دخالت در جزئیات زندگی مردم و خرید کالا، گفت: دولت نباید خود را به یک راهکار برای بهینه‌سازی محدود کند، بلکه باید با تضمین بازار و رونق صنعت، دست مردم و استانداران را برای انتخاب بهترین روش‌های کاهش مصرف باز بگذارد.

به گزارش نبض وطن، اسماعیل سقاب‌اصفهانی در جریان بازدید از توانمندی‌های گروه صنعتی انتخاب، با تبیین مرز میان وظایف حاکمیت و بخش خصوصی اظهار داشت: دولت‌ها کارشان این نیست که به عنوان نمونه با یک کارخانه قرارداد خرید یک میلیون کالا ببندند و آن را رایگان توزیع کنند، بدون آنکه بدانند مصرف‌کننده نهایی کیست، آیا آن را مصرف می‌کند یا کالا سر از بازار آزاد و نیازمندی‌ها درمی‌آورد، در واقع ما باید این تفکرات قدیمی را کنار بگذاریم و مستقیماً به سراغ مصرف‌کننده نهایی برویم.

وی افزود: کار دوم دولت، پشتیبانی از صنایع و زنجیره بهینه‌سازی است و حاکمیت نباید به جای مردم تصمیم بگیرد که چه خودرویی سوار شوند، یا چه کالایی را با چه رنگ و ابعادی بخرند؛ درواقع ما حق نداریم سلیقه خود را به مخاطب تحمیل کنیم و این مکانیزم بازار و تصمیم خودِ کاربر است که تعیین می‌کند کل یک خودرو تعویض شود یا فقط قطعه‌ای از آن ارتقا یابد.

معاون رئیس‌جمهور وظیفه اصلی دولت را ایجاد سازمان و بستری دانست که بازارِ صنعت در آن رونق پیدا کند و گفت: همان‌طور که طرح کالابرگ در بخش مواد غذایی جریانی از تولید را راه انداخت و تضمین معیشت ایجاد کرد، در بخش انرژی نیز دولت باید با ابزارهایی مثل «ولت» و گواهی‌های بهینه‌سازی، بازار را به حرکت درآورد.

معاون رییس جمهور گفت:کار دولت تعیین کیفیت کالا یا نوع آن نیست، کار دولت سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری و پایش است.

سقاب‌اصفهانی با اشاره به لزوم انعطاف‌پذیری در راهکارهای بهینه‌سازی تصریح کرد: برای دولت، تعداد کالای تولید شده در یک کارخانه ملاک اصلی نیست، بلکه شاخص موفقیت ما این است که سال آینده نمودار مصرف گاز و بنزین در استان‌هایی مثل اصفهان و تهران و غیره پایین آمده باشد.

وی گفت: برای کاهش مصرف انرژی راهکارهای متعددی وجود دارد؛ یک استاندار ممکن است تمرکز خود را روی حمایت از تعویض موتورهای فرسوده با برقی بگذارد و استاندار دیگر ترجیح دهد محدودیت‌های ترافیکی وضع کرده و در عوض حمل‌ونقل عمومی را رایگان کند تا مصرف بنزین کاهش یابد،برای بهینه‌سازی مصرف انرژی نیز هزاران راه وجود دارد و دولت نباید خودش را تنها به یک راه محدود کند./

لینک کوتاه : https://www.nabzevatan.ir/?p=177857

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.