• امروز : پنجشنبه, ۱۶ مهر , ۱۴۰۵

صنعا: عربستان مسئول تشدید تنش در باب‌المندب است

  • کد خبر : 207967
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۵ - ۱۴:۳۰
صنعا: عربستان مسئول تشدید تنش در باب‌المندب است
وزارت امور خارجه یمن با صدور بیانیه‌ای، عربستان سعودی را مسئول کامل تشدید تنش‌ها در باب‌المندب دانست.

به گزارش نبض وطن به نقل از شبکه المیادین، وزارت امور خارجه یمن در صنعا با اشاره به اینکه عربستان مسئول تشدید تنش در باب‌المندب و تبدیل آن به صحنه جنگ به نفع منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی است، بر پایبندی یمن به اعمال حاکمیت بر سواحل و آب‌های منطقه‌ای خود تأکید کرد.

در این بیانیه آمده است: جامعه جهانی موظف است به جای شعله‌ور کردن جنگ در تنگه باب‌المندب، بر عربستان به منظور احقاق حقوق ملت یمن از جمله رفع محاصره و پایان دادن به تجاوزات، اعمال فشار کند.

در بیانیه وزارت خارجه یمن همچنین آمده است که دشمن سعودی باب المندب را به صحنه جنگ و منطقه درگیری‌های نظامی تبدیل کرده که تهدیدی واقعی برای دریانوردی است.

وزارت خارجه یمن در صنعا همچنین ضمن محکوم کردن چشم‌پوشی جامعه جهانی از این تجاوزات، بر پایبندی صنعا به تعهدات بین‌المللی در خصوص امنیت و ایمنی دریانوردی پس از بیرون راندن نیروهای وابسته به عربستان از سواحل غربی یمن تأکید کرد.

در بیانیه مذکور آمده است: اعمال حاکمیت یمن بر سرزمین، سواحل و آب‌های سرزمینی خود، هیچ تهدیدی برای ناوبری و تجارت جهانی نیست بلکه بر عکس، امنیت آن‌ها را افزایش می‌دهد.

عربستان سعوی در سال ۲۰۱۵ و پس از حمله نظامی به یمن اقدام به محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور فقیر کرد و آمریکا در اکتبر ۲۰۱۶ به این محاصره پیوست و سپس ادعا کرد که از این تصمیم عقب نشینی کرده است.

صنعا در ۱۴ تیر ۱۴۰۵، تصمیم به شکست این محاصره گرفت و متعاقب آن عربستان اقدام به بمباران فرودگاه صنعا کرد که با پاسخ قاطع نیروهای مسلح یمن مواجه شد و در ادامه با انجام عملیات هایی، با عقب راندن شبه نظامیان یمنی مورد حمایت عربستان، موفق شدند به پیروزهای بزرگی از جمله کنترل شهر بندری و تاریخی «المخا» و منطقه مهم، راهبردی و ساحلی کهبوب در جنوب این کشور دست یابند.

این امر، کنترل ارتش یمن بر تنگه راهبردی «باب‌المندب» را به عنوان یکی از مهمترین مسیرهای کشتیرانی جهان به‌شدت افزایش داد.

نیروهای ارتش یمن همچنین شماری از جزایر راهبردی را از شبه نظامیان مورد حمایت آمریکا بازپس گرفتند که تکمیل کننده تسلط بر این آبراهه است.

لینک کوتاه : https://www.nabzevatan.ir/?p=207967

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.