• امروز : یکشنبه, ۲۲ شهریور , ۱۴۰۵
​معاون سیاسی و اجتماعی استانداری اصفهان:

بوروکراسی اداری، زنگ خطر سرمایه اجتماعی است

  • کد خبر : 176233
  • ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۲:۴۸
بوروکراسی اداری، زنگ خطر سرمایه اجتماعی است
​معاون سیاسی و اجتماعی استانداری اصفهان با تاکید بر اینکه تجمعات حمایتی باید «چتر نظام» را بر سر همه اقشار پهن کند، گفت: نباید با دخالت در حرکت‌های خودجوش، خصلت مردمی بودن آن‌ها را مخدوش کرد؛ هدف اصلی ما در مقطع فعلی، تبدیل پیروزی‌های میدانی به همگرایی پایدار ملی است.

​به گزارش نبض وطن، ایوب درویشی در گردهمایی فرمانداران استان با اشاره به شرایط حساس کنونی و لزوم بازسازی سرمایه اجتماعی اظهار داشت: پس از یک دوره بحران و جنگ، اکنون در فرصت پیش‌آمده و فضای آرامش فعلی، اولویت نخست دولت رسیدگی به وضعیت مردم آسیب‌دیده و بازگشت آنان به زندگی عادی است.
​وی با قدردانی از اقدامات حوزه نرم‌افزاری و فرهنگی در مسیر بازسازی اعتماد عمومی، تصریح کرد: پیروزی‌های بزرگی که در میدان نبرد به دست آمده، باید در میدان دیپلماسی و حوزه‌های اجتماعی تکمیل شود و تجمعات شبانه و خیابانی مردم و نشست‌های نخبگانی، حاوی پیام روشن انسجام و وحدت است که وظیفه فرمانداران در این راستا، هدایت و ساماندهی این ظرفیت‌ها برای تعمیق همبستگی ملی است.
​درویشی با بیان اینکه ویژگی بارز این تجمعات «خودجوش بودن» و برخاسته از «خرد جمعی» است، افزود: مردم در بزنگاه‌های تاریخی ثابت کرده‌اند که بدون هدایت مستقیم و دستکاری، وظیفه خود را به درستی تشخیص می‌دهند و لذا باید مراقبت کرد که این حرکت‌ها تحت‌شعاع نگاه‌های دولتی قرار نگیرد و نقش ما تنها کمک به بانیان و تسهیل‌گری است تا ماهیت مردمی بودن تجمعات کاملاً حفظ شود.
​وی تاکید کرد: مدیریت محله‌محور باید به گونه‌ای عمل کند که چتر حمایت و حضور نظام بر سر همه اقشار پهن شود و هرچه در جذب گروه‌های متنوع مردمی موفق‌تر عمل کنیم، نقشه دشمن برای ایجاد گسست بین آحاد ملت زودتر نقش‌برآب خواهد شد.
​معاون سیاسی و اجتماعی استانداری اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع برخوردهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: در مواجهه با افرادی که رفتارهای خارج از عرف دارند، اولویت با «برخورد و تذکر مومنانه» است و بسیاری از افرادی که شاید در ظاهر حجاب کاملی نداشته باشند، در روزهای اخیر با حضور در تجمعات انقلابی، نشان دادند که در دفاع از وطن و حفظ نظام با همگان مشترک هستند.
​وی خاطرنشان کرد: نباید میدان دفاع از کشور را انحصاری کرد و حضور اقشار مختلف با سلایق متفاوت در کنار هم، می‌تواند تحت تاثیر فضای معنوی و ملی تجمعات، به یک هم‌گرایی و هم‌آوایی بزرگ تبدیل شود. هدف ما این است که حول محور حفظ وطن و پاسخ کوبنده به دشمنان، همبستگی ملی را به بالاترین سطح برسانیم.
​درویشی ابراز امیدواری کرد که با تلاش تمامی مدیران و فرمانداران، اهداف عالیه نظام در راستای خدمت‌رسانی صادقانه و تقویت پیوند دولت و ملت محقق شود.
درویشی گفت: پیگیری مطالبات و تکریم این عزیزان نه تنها یک وظیفه اداری، بلکه مأموریتی اخلاقی و انسانی است که باید با برنامه‌ریزی منسجم و در شأن این بزرگواران انجام شود.
معاون استاندار اصفهان با تبیین مدل‌های نوین مدیریتی، بر اهمیت پتانسیل‌های محلی تأکید کرد و افزود: سرمایه‌های اجتماعی و اعتماد عمومی به سادگی به دست نیامده‌اند که با بروکراسی‌های غیرضروری یا برخوردهای ناصواب هدر بروند و اگر بخواهیم ظرفیت‌های نهفته در دل جامعه را شکوفا کنیم، باید مدل «مدیریت محل‌محور» را به معنای واقعی کلمه اجرا کنیم.
​وی ادامه داد: مدیریت محله‌محور نباید به یک شعار یا تکرار فرآیندهای تکراری اداری تبدیل شود؛ بلکه باید شرایطی فراهم کرد که معتمدین و بانیان هر محله، مسائل اولویت‌دار خود را شناسایی کرده و برای حل آن‌ها با دستگاه‌های اجرایی تعامل نظام‌مند داشته باشند.
درویشی، تصریح کرد: یکی از آسیب‌های جدی نظام اداری، تمرکز بر گزارش‌های مکتوب بدون در نظر گرفتن واقعیت‌های میدانی است، اما باید بررسی کرد که آیا در صحنه عمل نیز مردم این تغییرات را لمس می‌کنند یا خیر.
​وی تأکید کرد: وظیفه فرمانداران به عنوان نمایندگان عالی دولت، هدایتگری، سیاست‌گذاری کلان و نظارت دقیق است تا اطمینان حاصل شود که اقدامات اجرایی از معیارهای تعیین‌شده و سیاست‌های عمومی دولت انحراف پیدا نکنند.
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع سلامت و آسیب‌های اجتماعی پرداخت و گفت: در کنار بازسازی زیرساخت‌های فیزیکی، توجه به سلامت روان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی باید در اولویت باشدو این آسیب‌ها برخلاف خسارات مادی، پیامدهایی درازمدت دارند و رصد دائم وضعیت اجتماعی استان توسط فرمانداران الزامی است.
​وی همچنین بر استفاده از ظرفیت خیرین و تشکل‌های مردم‌نهاد تأکید کرد و افزود: مشارکت خیرین در حوزه‌های اشتغال‌آفرینی، مهارت‌آموزی و بهداشت می‌تواند بازوی توانمند دولت باشد و در این راستا، تأمین دارو و تجهیزات پزشکی، به‌ویژه برای بیماران خاص، از جمله مواردی است که با همکاری شبکه بهداشت و درمان و مشارکت‌های مردمی باید با حساسیت ویژه دنبال شود.

 

لینک کوتاه : https://www.nabzevatan.ir/?p=176233

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.