به گزارش نبض وطن،مهدی جمالینژاد در ششمین جشنواره فرهنگی غذا و تشریفات اصفهان، با قدردانی از تمامی مدعوین، به ویژه معاون وزیر میراث فرهنگی و رئیس سازمان ایرانیان خارج از کشور، و همچنین برگزارکنندگان با اشاره به چالشهای متعدد پیش روی کشور از جمله ناترازی آب و برق، خشکسالیهای شدید و تهاجم اخیر دشمن، اظهار کرد: هر یک از این بحرانها ضربهای به حوزه گردشگری و صنایع وابسته وارد میکند و برخی مشاغل به سرعت بهبود مییابند، اما گردشگری از جمله حوزههایی است که پسلرزههای مشکلات در آن میتواند سالها ادامه داشته باشد.
وی با تأکید بر جایگاه والای گردشگری گفت: از نخستین روزی کاری، سه اولویت گردشگری، هوش مصنوعی و سوم انرژیهای نو را برای اصفهان تعریف کردم اما گردشگری بیچون و چرا اولویت اول استان اصفهان است و این موضوع در اسناد بالادستی و برنامههای توسعه استان نیز کاملاً مشهود است.
*لزوم نوآوری و ریسکپذیری در شرایط سخت
جمالینژاد با اشاره به شرایط دشوار کنونی، بر لزوم یافتن راهکارهای داخلی و نوآورانه تأکید کرد و گفت: در شرایط سخت، استعدادهای خاص و نگاههای متفاوت خود را نشان میدهند و باید خودمان دلسرد و مأیوس نشویم و راهکارهای جدید را تجربه کنیم.
وی به نقل خاطرهای از دوران شهرداری خود پرداخت و نمونه یک جوان خلاق را مثال زد که با نگاهی متفاوت به صنایع دستی، امروز موفق به صادرات محصولات خود به خارج از کشور شده است.
*دعوت به تنوع و خروج از یکنواختی غذای گردشگری
استاندار اصفهان با انتقاد از یکنواختی منوی غذایی در مراکز پذیرایی گردشگران گفت: با کمال تاسف اکثر هتلها و رستورانها تنها به چند غذای محدود مانند کباب و جوجه اکتفا کردهاند و این منوها نمیتوانند ذائقهها و سلیقههای مختلف گردشگران را پوشش دهند و نسلهای مختلف را جذب کنند.
*پویش “اصفهان برای ایران” و فعالسازی مثلث طلایی
جمالینژاد از راهاندازی پویش “اصفهان برای ایران” خبر داد و گفت: در شرایطی که گردشگر خارجی به دلایلی که خارج از اختیار ماست کاهش یافته، باید حداقل کاری که میکنیم در داخل کشور و استانهای همسایه سفر را رونق بخشیم.
وی گفت: باید مثلث طلایی اصفهان، فارس و یزد را فعال کنیم تا مسافران بین این استانها تردد کنند و هتلها و رستورانها خالی نمانند و چرخ صنایع غذایی بچرخد.
*جشنواره غذا؛ فرصتی برای توسعه و معرفی
وی جشنوارههایی مانند جشنواره غذا را نه یک هزینه، بلکه فرصتی برای توسعه محصولات غذایی، ایجاد تنوع، تشویق فعالان عرصه غذا و زدودن غبار از چهره زحمتکشان این حوزه دانست.
*میزبانی المپیاد مهارتهای جهانی؛ فرصتی طلایی برای معرفی غذای اصفهان
استاندار اصفهان در بخشی از سخنان خود از میزبانی استان اصفهان برای “المپیاد مهارتهای جهانی” در مهرماه سال جاری خبر داد و آن را فرصتی بینظیر خواند.
وی توضیح داد: این المپیاد که هر چهار سال یکبار برگزار میشود، در جهان از تماشاگران و اعتبار بسیار بالایی برخوردار است و متأسفانه تاکنون در ایران شناختهشده نبوده است اما اصفهان میزبان حدود یک هزار و ۵۰۰ مهمان جوان، پرتحرک، خلاق و نوآور از سراسر جهان خواهد بود و چندین رشته این مسابقات مرتبط با محصولات غذایی است.
استاندار اصفهان از این رویداد به عنوان فرصتی استثنایی برای معرفی غذاهای بومی و محلی اصفهان به جهان یاد کرد و از همه مسئولین و فعالان حوزه غذا دعوت کرد تا با حضور پررنگ خود، از این فرصت نهایت استفاده را ببرند.
وی در پایان تأکید کرد:این جشنواره غذا میتواند مقدمهای برای معرفی هرچه بهتر ما در المپیاد مهارتهای جهانی باشد و یقین داریم که این میزبانی در سالهای آینده نیز تمدید خواهد شد.
