به گزارش نبض وطن، در رویدادی فرهنگی- غذایی که ترکیبی از تاریخ، هنر و طعمهای اصیل بود، استاندار اصفهان از ۱۰ گونه غذای سنتی این استان در هتل بینالمللی عالیقاپو رونمایی کرد.
این اقدام که با همکاری تشکلهای مردم نهاد، سرآشپزان و کارشناسان انجام شد، گامی موثر در راستای زنده نگاه داشتن و معرفی هرچه بیشتر گنجینه غذایی اصفهان به شمار میرود.
غذاهایی که در این مکان معرفی شدند، تنها لیستی از نامها نیستند، بلکه هر کدام داستانی تاریخی و فرهنگی را در خود جای دادهاند. از جمله این غذاها میتوان به کله جوش غذایی ساده و اصیل که از کشک، گردو و نعناع خشک تهیه میشود و یا آش شوربای اصفهانی، آشی مقوی و کامل با حبوبات و سبزیجات فراوان اشاره کرد.
از بریان که از غذاهای بسیار معروف و پرطرفدار اصفهان با گوشت چرخکرده و ادویهجات خاص است تا خورشت ماست، طعمی منحصربهفرد و ترشمزه که با ماست و گوشت گردن پخته میشود و چندین غذای سنتی دیگر مانند، قیمه ریزه و اشکنه.
حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس
غذاها بخشی جداییناپذیر از فرهنگ و هویت یک منطقه هستند و در حالی که غذاهای سنتی در حال فراموشی و جایگزینی با فستفودها هستند، این اقدام می تواند باعث ثبت و ماندگاری این (دستور پخت)ها برای نسلهای آینده شود.
تقویت گردشگری غذایی
امروزه «سفر برای طعم» به یکی از انگیزههای اصلی گردشگران تبدیل شده است و معرفی رسمی این غذاها به هتلهای بینالمللی مانند عالیقاپو، باعث جذب گردشگرانی میشود که مشتاق تجربه طعمهای اصیل و محلی هستند. این امر به رونق اقتصادی شهر و ایجاد اشتغال نیز کمک شایانی میکند.
حمایت از تولیدات محلی و کشاورزی
پخت این غذاها مستلزم استفاده از مواد اولیه خاص و محلی اصفهان (مانند انواع سبزیجات معطر، کشک محلی و…) است و رونق گرفتن آن، به طور مستقیم به رونق کشاورزی و دامپروری بومی منجر خواهد شد.
توسعه اقتصادی و گردشگری باید ریشه در فرهنگ و اصالت داشته باشد و با احیای این طعمهای تاریخی، اصفهان نه تنها شکوه گذشته خود را به نمایش میگذارد، بلکه نقشه راهی برای توسعه پایدار و هویت محور ترسیم میکند.
این اقدام میتواند الگویی برای دیگر شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران باشد تا گنجینههای غذایی خود را از خطر فراموشی نجات داده و به موتور محرکهای برای توسعه تبدیل کنند.
اصفهان۷۰ هتل سنتی، ۱۵۰ مسافرخانه و ۲۳۰ مهمانپذیر و افزون بر ۳۵ هزار تخت دارد.


