• امروز : چهارشنبه - ۲۶ آذر - ۱۴۰۴

رونمایی از ۱۰ غذای سنتی اصفهان در هتل عالی قاپو

  • کد خبر : 149213
  • 09 مهر 1404 - 18:35
رونمایی از ۱۰ غذای سنتی اصفهان در هتل عالی قاپو
با حضور استاندار اصفهان از ۱۰ غذای سنتی اصفهان در هتل عالی قاپو رونمایی شد.

به گزارش نبض وطن، در رویدادی فرهنگی- غذایی که ترکیبی از تاریخ، هنر و طعم‌های اصیل بود، استاندار اصفهان از ۱۰ گونه غذای سنتی این استان در هتل بین‌المللی عالی‌قاپو رونمایی کرد.

این اقدام که با همکاری تشکل‌های مردم نهاد، سرآشپزان و کارشناسان انجام شد، گامی موثر در راستای زنده نگاه داشتن و معرفی هرچه بیشتر گنجینه غذایی اصفهان به شمار می‌رود.

احیای میراث طعم‌ها با رونمایی از ۱۰ غذای سنتی اصفهانطعم‌های فراموش شده

غذاهایی که در این مکان معرفی شدند، تنها لیستی از نام‌ها نیستند، بلکه هر کدام داستانی تاریخی و فرهنگی را در خود جای داده‌اند. از جمله این غذاها می‌توان به کله جوش غذایی ساده و اصیل که از کشک، گردو و نعناع خشک تهیه می‌شود و یا آش شوربای اصفهانی، آشی مقوی و کامل با حبوبات و سبزیجات فراوان اشاره کرد.

از بریان که از غذاهای بسیار معروف و پرطرفدار اصفهان با گوشت چرخ‌کرده و ادویه‌جات خاص است تا خورشت ماست، طعمی منحصربه‌فرد و ترش‌مزه که با ماست و گوشت گردن پخته می‌شود و چندین غذای سنتی دیگر مانند، قیمه ریزه و اشکنه.

حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس

غذاها بخشی جدایی‌ناپذیر از فرهنگ و هویت یک منطقه هستند و در حالی که غذاهای سنتی در حال فراموشی و جایگزینی با فست‌فودها هستند، این اقدام می تواند باعث ثبت و ماندگاری این (دستور پخت)ها برای نسل‌های آینده شود.

تقویت گردشگری غذایی

امروزه «سفر برای طعم» به یکی از انگیزه‌های اصلی گردشگران تبدیل شده است و معرفی رسمی این غذاها به هتل‌های بین‌المللی مانند عالی‌قاپو، باعث جذب گردشگرانی می‌شود که مشتاق تجربه طعم‌های اصیل و محلی هستند. این امر به رونق اقتصادی شهر و ایجاد اشتغال نیز کمک شایانی می‌کند.

احیای میراث طعم‌ها با رونمایی از ۱۰ غذای سنتی اصفهان

حمایت از تولیدات محلی و کشاورزی

پخت این غذاها مستلزم استفاده از مواد اولیه خاص و محلی اصفهان (مانند انواع سبزیجات معطر، کشک محلی و…) است و رونق گرفتن آن، به طور مستقیم به رونق کشاورزی و دامپروری بومی منجر خواهد شد.

توسعه اقتصادی و گردشگری باید ریشه در فرهنگ و اصالت داشته باشد و با احیای این طعم‌های تاریخی، اصفهان نه تنها شکوه گذشته خود را به نمایش می‌گذارد، بلکه نقشه راهی برای توسعه پایدار و هویت محور ترسیم می‌کند.

این اقدام می‌تواند الگویی برای دیگر شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران باشد تا گنجینه‌های غذایی خود را از خطر فراموشی نجات داده و به موتور محرکه‌ای برای توسعه تبدیل کنند.

اصفهان۷۰ هتل سنتی، ۱۵۰ مسافرخانه و ۲۳۰ مهمان‌پذیر و افزون بر ۳۵ هزار تخت دارد.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=149213

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.