به گزارش نبض وطن، امیر کرمزاده اظهار کرد: طی سالهای گذشته عملیات تمیزکاری ستونهای ایوان چهلستون انجام نشده بود و وضعیت ظاهری و حفاظتی آنها چندان مطلوب نبود، از اینرو در مرحله نخست عملیات پاکسازی و غبارروبی ستونها آغاز شده است.
وی افزود: پس از پاکسازی، عملیات روغنکاری و تقویت استحکام ستونها انجام خواهد شد تا از نظر ساختاری و ظاهری به شرایط مطلوب برسند.
مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان با اشاره به اجرای پروژه نورپردازی ایوان نیز گفت: برای این طرح حدود ۱۰ میلیارد ریال هزینه شده و تمام سیستمهای روشنایی ایوان و نورهای سوخته داخلی بهبود یافته است.
کرمزاده ادامه داد: علاوه بر نورپردازی، مرمت آینهکاریها و استحکام بخشی کاشیها و نقاشیهای تاریخی ایوان نیز در دستور کار قرار دارد و این اقدامات به صورت مرحلهای در حال اجراست.
وی تصریح کرد: پیش از آغاز عملیات مرمتی، مواردی همچون پوسیدگی ناشی از موریانه و تاثیر رطوبت با آسیب شناسی دقیق بر روی سازه بررسی و عملیات سمپاشی پیشگیرانه برای جلوگیری از تخریب بیشتر انجام شد.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان، برنامهریزی برای ساماندهی فضای سبز، گل کاری، احیای آبنما و حوض مجموعه نیز در دستور کار قرار گرفته است.
کرمزاده با بیان اینکه عملیات مرمت خللی در بازدید از این مجموعه ایجاد نمی کند گفت: کار پاکسازی ستونها تا حدود ۲ ماه آینده به پایان میرسد و با اتمام این اقدامات، مجموعه چهلستون با جلوهای تازهتر پذیرای گردشگران داخلی و خارجی خواهد بود.
