• امروز : چهارشنبه - ۲۶ آذر - ۱۴۰۴

سرمایه‌گذاران خارجی فروش اوراق آسیایی را به بالاترین سطح در ۳ سال گذشته رساندند

  • کد خبر : 152258
  • 30 مهر 1404 - 13:59
سرمایه‌گذاران خارجی فروش اوراق آسیایی را به بالاترین سطح در ۳ سال گذشته رساندند
سرمایه‌گذاران خارجی در ماه سپتامبر (شهریور-مهر) حدود ۵.۵ میلیارد دلار اوراق قرضه در بازارهای آسیایی فروختند که بالاترین شدت خروج از مارس ۲۰۲۲ را ثبت کرده است.

به گزارش نبض وطن به نقل از رویترز، داده‌های نهادهای ناظر محلی و انجمن‌های بازار بدهی نشان می‌دهد که در ماه سپتامبر خالص فروش سرمایه‌گذاران خارجی در بازارهای اوراق قرضه منطقه‌ای شامل اندونزی، مالزی، تایلند، هند و کره‌جنوبی به حدود ۵.۴۸ میلیارد دلار رسید؛ رقمی که از مارس ۲۰۲۲ تاکنون بی‌سابقه است.

بیشترین سهم از این خروج به بازار اندونزی اختصاص داشت، جایی که سرمایه‌گذاران خارجی به طور خالص ۴.۶ میلیارد دلار اوراق فروختند؛ بزرگ‌ترین خروج ماهانهاز این کشور از سال ۲۰۱۶ تاکنون. تشدید نگرانی‌های مالی پس از موج اعتراضات و برکناری ناگهانی وزیر دارایی «سری مولیانی ایندراآویاتی» از عوامل اصلی فشار بر بازار اندونزی اعلام شده است.

در مالزی نیز سرمایه‌گذاران خارجی به طور خالص ۱.۶۳ میلیارد دلار اوراق فروختند که بزرگ‌ترین میزان فروش ماهانه از اکتبر ۲۰۲۴ به شمار می‌رود. در سایر بازارها، خروج کلی قوی‌تر بود هرچند شدت آن کمتر از اندونزی بود.

تحلیلگران علت کلی روند خروج سرمایه را تضعیف تولید صنعتی در اغلب اقتصادهای بزرگ آسیا، نشانه‌هایی از رشد کم‌رمق در آمریکا، اثرات پیش‌بینی‌شده تعرفه‌های اعمال‌شده از سوی رئیس‌جمهور آمریکا و تقاضای ضعیف‌ و پایدارِ چین می‌دانند. به‌گفته خون گو رئیس تحقیقات آسیا در گروه بانکداری استرالیا و نیوزیلند، ضعف در تقاضای داخلی نیز رشد را در بیشتر کشورهای منطقه محدود خواهد کرد و به همین دلیل دارایی‌های آسیایی ممکن است در میان‌مدت کمتر از گذشته مورد حمایت قرار گیرند.

در عین حال، برخی بازارها شاهد ورود سرمایه‌های محدودی بودند: اوراق کره‌جنوبی، هند و تایلند به‌ترتیب ۵۶۳ میلیون دلار، ۱۲۴ میلیون دلار و ۶۰ میلیون دلار ورودی خالص سرمایه را ثبت کردند.

کارشناسان هشدار می‌دهند در صورتی که چشم‌انداز رشد جهانی ضعیف بماند و ریسک‌های نهادی و سیاسی در برخی کشورها ادامه یابد، بازارهای بدهی آسیایی احتمالاً با فشار بیشتری مواجه خواهند شد و نیازمند نظارت و سیاست‌گذاری محتاطانه‌تر از سوی ناظرین و دولت‌ها خواهند بود.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=152258

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.