• امروز : شنبه - ۶ دی - ۱۴۰۴

استاندار اصفهان: صنایع غذایی اصفهان باید به «قطب غذای سالم و خلاق کشور» تبدیل شود

  • کد خبر : 152490
  • 01 آبان 1404 - 20:15
استاندار اصفهان: صنایع غذایی اصفهان باید به «قطب غذای سالم و خلاق کشور» تبدیل شود
استاندار اصفهان با تاکید به اینکه آماده تسهیل امور تولیدکنندگان و حمایت کامل از نوآوری، برندسازی و گردشگری غذایی هستیم گفت:صنایع غذایی اصفهان باید به «قطب غذای سالم و خلاق کشور» تبدیل شود.

به گزارش نبض وطن، مهدی جمالی‌نژاد ، در چهارمین همایش بزرگ صنعت غذا، با تأکید بر جایگاه حیاتی صنایع غذایی در اقتصاد، سلامت و امنیت غذایی استان، اعلام کرد: اصفهان ظرفیت آن را دارد که با تکیه بر نوآوری، فناوری‌های نو و احیای غذاهای بومی، به قطب غذای سالم و خلاق کشور تبدیل شود.

وی ضمن خوشامدگویی به فعالان صنعت، مدیران و میهمانان گرامی، به‌ویژه معاون وزیر بهداشت، بر شعار «برای غذای بهتر و آینده بهتر» صحه گذاشت و به تفصیل به بیان نقاط قوت، چالش‌ها و ارائه پیشنهادات راهبردی در این صنعت پرداخت.

استاندار اصفهان، با اشاره به ظرفیت‌های بالای استان در حوزه‌های کشاورزی، دامداری، دامپروری، نیروی متخصص و زیرساخت‌های صنعتی (که بیش از ۱۱ درصد صنایع کشور را شامل می‌شود)، دستاوردهای مهمی را برشمرد و گفت:رشد واحدهای صنایع تبدیلی و ایجاد اشتغال پایدار در شهرستان‌ها،ارتقای کیفیت و تنوع محصولات و افزایش سهم استان در صادرات غذایی،انسجام تشکل‌ها و همکاری فعال انجمن صنایع غذایی با دستگاه‌های استانی،شکل‌گیری نگاه دانش‌بنیان در برخی واحدهای تولیدی و توسعه فناوری بسته‌بندی‌های زیبا و شکیل بخشی از آنها را شامل می‌شود.
جمالی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود، چالش‌های پیش روی این صنعت را مورد تأکید قرار داد و گفت:نوسانات مواد اولیه و دشواری در تأمین پایدار نهاده‌ها،محدودیت منابع آب و انرژی و ضرورت اصلاح الگوی مصرف،طولانی بودن فرآیند صدور مجوزها و تأکید بر لزوم برخورد قاطع با دستگاه‌هایی که مانع تولید می‌شوند و نیاز به نوسازی ماشین‌آلات، ارتقای بهره‌وری و ضعف در برندینگ و بازاریابی صادراتی برای برخی محصولات از مهمترین این چالش‌ها است.
استاندار اصفهان با اعلام تعهد کامل استانداری و دستگاه‌های حاکمیتی برای پشتیبانی از این صنعت، مهم‌ترین اقدامات حمایتی را تشکیل و فعال‌سازی کارگروه ویژه صنایع غذایی استان به‌صورت مستمر،هماهنگی برای رفع موانع تولید و فعال کردن پنجره واحد سرمایه‌گذاری برای تسریع و تسهیل صدور مجوزها،تخصیص زمین در شهرک‌های صنعتی، به‌ویژه در شرق اصفهان، برای تشویق سرمایه‌گذاری در صنایع غذایی،حمایت از نوسازی خطوط تولید، توسعه فناوری‌های نوظهور و تقویت برند مشترک غذای اصفهان و اجرای طرح‌های بازچرخانی آب، بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش ضایعات برشمرد.
استاندار اصفهان در ادامه، با اشاره به ظرفیت‌های خلاقانه و مهارتی جوانان استان، به‌ویژه در مسابقات مهارت، چندین پیشنهاد کلیدی را در حوزه‌های مختلف مطرح کرد و گفت: نوآوری و توسعه محصول،توسعه غذاهای فراسودمند و سالم، به‌ویژه بر پایه گیاهان دارویی بومی اصفهان (رزماری، اسطوخودوس، بومادران)،غنی‌سازی محصولات سنتی با ریزمغذی‌ها و ویتامین‌ها و تولید غذاهای هدف برای گروه‌های خاص (ورزشکاران، سالمندان، کودکان) و تولید سوپرفودهای اصفهانی و احیای غذاهای بومی فراموش‌شده بخشی از مهمترین این پیشنهادات است.وی توسعه گردشگری غذایی را از راه‌اندازی رستوران‌های مزرعه و استفاده از مدل‌های جذاب جهانی و نیز برگزاری تورهای آشپزی، کارگاه‌های آموزشی و ایجاد موزه زنده غذاهای اصفهانی با فضای چشیدن و استفاده از هوش مصنوعی و فناوری‌های تولید هوشمند برای بهینه‌سازی تولید و بسته‌بندی به همراه داستان‌سرایی و روایت‌پردازی در عصر دیجیتال حول محور غذاهای محلی و افسانه‌های اصفهان برای برندسازی عنوان کرد.جمالی‌نژاد بهره‌گیری از بسته‌بندی‌های هوشمند با قابلیت نشان دادن تازگی محصول،جایگزینی بسته‌بندی‌های دوستدار محیط زیست (مانند پاکت‌های کاغذی) به جای پلاستیک‌های یکبار مصرف و توسعه کشاورزی عمودی برای تأمین مواد اولیه تازه و کاهش مصرف آب را جزو فناورهای نوین نام برد.وی شخصی‌سازی محصولات (مانند گز و شیرینی) بر اساس پروفایل سلامتی و سلیقه مشتری و راه‌اندازی قطب نوآوری غذایی اصفهان با مشارکت دانشگاه‌ها و شتاب‌دهی،‌استارتاپ‌های غذایی برای فعال‌سازی مجدد شیرینی‌های سنتی اصفهان و نیز تأکید بر وفاداری مشتریان و تلاش برای تبدیل مصرف‌کنندگان به مشتریان وفادار برندهای اصفهانی را از مولرد برندسازی عنکان کرد.استاندار اصفهان در پایان تأکید کرد: صنایع غذایی، محور امنیت و توسعه پایدار اصفهان است و استانداری حمایت کامل خود را اعلام می‌کند و آماده است تا برای رفع موانع و تسهیل امور تک‌تک تولیدکنندگان، وقت گذاشته و از طریق تأمین تسهیلات و زمین، دست تولیدکنندگان را باز بگذارد زیرا سلامت مردم خط قرمز ماست و چه زیبا که این مهم را با امنیت غذایی، تنوع و نوآوری محقق کنیم.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=152490

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.