• امروز : جمعه - ۱۴ آذر - ۱۴۰۴

ارتباط میکروبیوم روده با سرطان

  • کد خبر : 158309
  • 14 آذر 1404 - 7:36
ارتباط میکروبیوم روده با سرطان
محققان نتایج تحقیقاتی را گردآوری کردند که نشان می‌دهد، میکروبیوم روده، چاقی و سرطان روده بزرگ را به هم مرتبط می‌کند.

به گزارش نبض وطن، سرطان روده بزرگ، یکی از علل اصلی مرگ ناشی از ابتلا به سرطان است، بنابراین ارتباط این شرایط از طریق میکروب‌های روده می‌تواند تلاش‌های پیشگیری را تغییر دهد.

هاشم محمد مصیب، پژوهشگر پزشکی در دانشگاه میسوری آمریکا و محقق این تحقیق، بر چگونگی تاثیر تغییرات در باکتری‌های روده بر چاقی، سرطان و سایر بیماری‌های متابولیک متمرکز بود.

مصیب گفت: میکروبیوم روده هم نشانگر زیستی و هم هدف درمانی در بیماری‌های متابولیک و نئوپلاسم عمل می‌کند.  در این زمینه، نشانگر زیستی، میکروب‌های روده را به سرنخ‌ها و اهرم‌هایی برای سلامتی تبدیل می‌کند. از آنجا که میکروب‌های روده به سرعت به رژیم غذایی و داروها پاسخ می‌دهند، می‌توانند راحت‌تر از ژن‌های انسان تغییر کنند.  این مورد آنها را به کانون توجه جذابی برای راهبردهایی تبدیل می‌کند که هدفشان پیشگیری از بیماری و نه صرفا درمان آن پس از بروز بیماری است.

بسیاری از بزرگسالانی که با چاقی زندگی می‌کنند، به سندرم متابولیک گروهی از عوامل خطر مرتبط با بیماری قلبی نیز مبتلا می‌شوند.  نتایج نشان می‌دهد، افرادی که این الگو را دارند، اغلب تنوع میکروبی کمتری و باکتری‌های بیشتری دارند که موجب التهاب در بافت چربی می‌شوند.

برخی از باکتری‌های روده، فیبر غذایی را به اسیدهای چرب زنجیره کوتاه تجزیه می‌کنند. نتایج تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که این مولکول‌ها، سد روده را تقویت کرده و برخی از سیگنال‌های ایمنی که موجب التهاب مزمن می‌شوند را خاموش می‌کنند.

وقتی تعادل میکروب‌ها به سمت گونه‌هایی که مولکول‌های التهابی را به جریان خون نشت می‌دهند، منحرف می‌شود، بافت چربی نسبت به انسولین، کمتر واکنش نشان می‌دهد. این الگو که اغلب دیس‌بیوز نامیده می‌شود، ممکن است به توضیح این مورد کمک کند که چرا چاقی و مقاومت به انسولین در افراد یکسانی تجمع می‌یابند.

دانشمندان همچنین متوجه شده‌اند که برخی از گونه‌های باکتریایی در داخل تومورهای کولورکتال بسیار شایع‌تر از بافت‌های سالم مجاور هستند.

رژیم‌ غذایی یکی از قدرتمندترین اهرم‌ها برای تغییر میکروب‌های روده است و برخی نتایج آزمایش‌ها نشان می‌دهند که این تغییرات با چه سرعتی اتفاق می‌افتند.  این یافته‌ها تاکید می‌کنند که انتخاب‌های روزمره، مانند خوردن لوبیا، غلات کامل، میوه‌ها و سبزیجات بیشتر به میکروب‌های روده کمک می‌کند تا ترکیباتی تولید شود که از روده بزرگ محافظت می‌کنند.

غذاهای بسیار فرآوری‌شده پر از چربی، قند و مواد افزودنی، جوامع میکروبی را به سمت التهاب بیشتر و برداشت انرژی اضافی سوق می‌دهند. با گذشت زمان، این تغییر ممکن است هم موجب افزایش وزن و هم ایجاد محیطی مناسب‌تر برای رشد تومور در روده بزرگ شود.

سایت ارث، فراتر از رژیم غذایی، پزشکان در حال آزمایش راه‌هایی ازجمله پروبیوتیک‌ها و پیوند میکروبیوتای مدفوع برای تغییر مستقیم‌تر میکروب‌های روده هستند. اگر سازمان‌های بهداشتی، پزشکان و جوامع با هم همکاری کنند، میکروب‌های روده می‌توانند به کاهش بار این بیماری‌ها برای نسل‌های آینده کمک کنند.

نتایج این تحقیق در نشریه «انکوساینس» (Oncoscience) منتشر شده است.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=158309

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.