• امروز : شنبه - ۲۴ مرداد - ۱۴۰۵

تهدید ترامپ: ایران را در حملات آتی یمن به کشتی‌ها مقصر خواهم دانست

  • کد خبر : 191549
  • 01 مرداد 1405 - 19:12
تهدید ترامپ: ایران را در حملات آتی یمن به کشتی‌ها مقصر خواهم دانست
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا امروز پنجشنبه با تهدید تازه علیه تهران مدعی شد که اگر انصارالله یمن حملات بیشتری را علیه کشتی ها انجام دهد، ایران را «مسئول آن خواهد دانست».

به گزارش نبض وطن، تارنمای هیل نوشت، این تهدید ترامپ بعد از آن مطرح شد که این گروه (انصارالله) اعلام کرد که نیروهایش به دو نفتکش عربستان در دریای سرخ شلیک کرده‌اند.

ترامپ در تروث سوشال با اشاره به کارزار تقریبا دو ماهه نظامی آمریکا علیه انصارلله یمن در سال گذشته نوشت: ایالات متحده آمریکا یک سال قبل، با شلیک به کشتی ها، قدرتمندانه به حوثی ها به دلیل دخالت آن ها در امر تجارت و بازرگانی حمله کرد.

ترامپ همچنین گفت، حوثی ها (انصارالله) از زمان پایان کارزار نظامی ما علیه آنها در مه ۲۰۲۵ و در طول جنگ با ایران، «بسیار مسوولانه» عمل کرده اند.متأسفانه آن‌ها دوباره دست به کار شده اند و دیشب به دو کشتی عربستان سعودی شلیک کردند. این واقعیت را مورد توجه داشته باشید که اگر آن‌ها دوباره چنین کاری کنند، ایالات متحده ایران را مقصر خواهد دانست؛ چرا که آنها نیروی نیابتی ایران محسوب می‌شوند.

رئیس جمهور آمریکا در ادامه لحن تهدید آمیز خود گفت،در آن صورت، تنبیه نظامی سنگینی علیه ایران و البته خودِ حوثی‌ها اعمال خواهد شد؛ گروهی که عملکردشان تا پیش از این بسیار حرفه‌ای و هوشمندانه بود و اکنون موجب ناامیدی شدید من شده‌اند.

انصارالله یمن، روز پنجشنبه اعلام کرد که نیروهایش «عملیات دریایی خود» را علیه عربستان سعودی ادامه خواهند داد؛ کشوری که در جریان جنگ داخلی ۱۱ ساله یمن، رهبری ائتلافی را با حمایت تسلیحاتی آمریکا علیه این گروه بر عهده داشت.

انصارالله همچنین روز پنج‌شنبه اعلام کرد: ما به دشمن سعودی تأکید می‌ کنیم که هرگونه حماقت یا تجاوزی علیه کشورمان، با عملیات‌های گسترده در عمق خاک آن پاسخ داده خواهد شد و به یاری و قدرت خداوند، پیامدهای آن برای این دشمن وخیم خواهد بود.

بعد از حمله انصارالله به دو کشتی عربستان قیمت های نفت بالا رفت و قیمت نفت خام برنت با افزایش ۵.۵ درصدی به ۹۹.۲۵ دلار در هر بشکه رسید.

پیشتر یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیه‌ای رسمی از انجام یک عملیات نظامی گسترده و کیفی علیه ناوگان نفتی عربستان در دریای سرخ و توقیف پیشروی چندین کشتی تجاری خبر داده بود.

وی گفت: ما عملیاتی نظامی با کیفیت بالا انجام دادیم و دو نفتکش سعودی به نام‌های «اِنسِلیا» و «لایلا» را که تحریم دریایی در دریای سرخ را نقض کرده بودند، هدف قرار دادیم.

نیروهای مسلح یمن افزودند که این عملیات با استفاده از موشک‌های بالستیک و کروز، پهپاد انجام شد و حدود ۱۰ کشتی دیگر نیز مجبور به عقب‌نشینی و بازگشت شدند.

این عملیات پس از آن انجام می شود که یمن دوشنبه گذشته و در پاسخ به محاصره فرودگاه صنعاء توسط عربستان و در چارچوب اصل محاصره در برابر محاصره، محاصره دریایی علیه ریاض را اعلام کرد.

 

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=191549

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.