• امروز : جمعه - ۱۶ مرداد - ۱۴۰۵

جهش در تامین مالی غیرتورمی اصفهان با ابزارهای نوین بانکی

  • کد خبر : 194357
  • 15 مرداد 1405 - 15:59
جهش در تامین مالی غیرتورمی اصفهان با ابزارهای نوین بانکی
مدیرکل دفتر هماهنگی سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری اصفهان، از تغییر رویکرد اساسی در نظام بانکی خبر داد و گفت: بر اساس قوانین جدید، برنامه‌ریزی گسترده‌ای برای تامین مالی بخش تولید بدون ایجاد فشار بر پایه پولی و ایجاد تورم در دست اجراست.

به گزارش نبض وطن، شهرام رئیسی روز پنجشنبه در سیزدهمین نشست مشترک قرارگاه جنگ اقتصادی و گروه کاری اقتصادی اظهار داشت: بر اساس ماده چهار قانون بانک مرکزی و ماده ۱۰ قانون برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه، تامین مالی زنجیره تولید (SCF) به عنوان یکی از محورهای اصلی اصلاح ساختار بانکی تعیین شده است و این رویکرد جدید که نیازی به خلق نقدینگی و بروکراسی‌های پیچیده قبلی ندارد جایگزین پرداخت تسهیلات مستقیم شده است؛ چرا که فشار بر شبکه بانکی برای پرداخت تسهیلات مستقیم، موجب قفل شدن سیستم‌های بانکی و افزایش تورم می‌شد.

‌به گفته وی بر همین اساس، هدف‌گذاری کشوری بانک مرکزی برای تامین مالی زنجیره‌ای از ۱۴۳ همت در سال ۱۴۰۴ به ۶۷۰ همت در سال ۱۴۰۵ رسیده است.

‌مدیرکل دفتر هماهنگی سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری اصفهان با اشاره به آمارهای رشد در سطح ملی تاکید کرد: تنها در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۵، بیش از ۹۱ هزار میلیارد تومان ( همت) از طریق ابزارهای نوین مانند اوراق گام، برات الکترونیک، کارت رفاهی و فاکتورینگ استفاده شده که این میزان تقریباً ۲۴ برابر مدت مشابه سال گذشته است.

‌وی در خصوص وضعیت استان اصفهان تصریح کرد: این استان با سرعت و شتاب بالایی در مسیر بهره‌گیری از ابزارهای نوین حرکت می‌کند و عملکرد استان در استفاده از این ابزارها از ۱۴.۶ همت در سال ۱۴۰۴ به ۱۹.۱۴ همت در چهار ماهه نخست سال ۱۴۰۵ رسیده که نشان دهنده نرخ رشد ۳۲.۸۷ درصدی است.

رئیسی گفت: همچنین بر اساس پایش برنامه‌های عملیاتی بانک‌های استان، تامین مالی حداقل ۴۰ همتی از این طریق برای سال جاری پیش‌بینی شده است که با مشارکت کامل همه بانک‌ها، این رقم افزایش چشمگیری خواهد یافت.

وی همچنین از اقدامات عملیاتی در استان خبر داد و افزود: استفاده از ابزارهای نوین در زنجیره فولاد استان آغاز شده است و در بخش گواهی سپرده خاص نیز استان اصفهان عملکرد رشد یابنده‌ای داشته و حجم استفاده از این ظرفیت از ۳.۲ همت در سال ۱۴۰۴ به ۷.۷ همت در چهار ماهه اول ۱۴۰۵ رسیده است که هدف‌گذاری بانک‌های استان دستیابی به عدد ۱۳.۳ همت تا پایان سال جاری است.

تأکید بر تکمیل زنجیره ارزش، اصلاح قیمت‌گذاری و مهار هوشمند تورم

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان نیز با تشریح آخرین اقدامات و برنامه‌های راهبردی استان در ابعاد اقتصادی، زیربنایی و اجتماعی، بر ضرورت یکپارچه سازی تصمیم‌گیری‌ها، تعامل بین دستگاهی و اجرای دقیق سیاست‌های توسعه‌ای تأکید کرد.

کوروش خسروی در بخش دیگری از سخنان خود، ثبات بازار را نیازمند اقدامات بنیادین دانست و تصریح کرد: تحقق جهش تولید و پایداری اقتصادی در استان، مستلزم تقویت و تکمیل زنجیره‌های ارزش در صنایع کلیدی، ضابطه‌مند سازی فرایندهای قیمت‌گذاری و به‌کارگیری سازوکارهای هوشمند جهت کاهش نرخ تورم است.

وی بیان کرد: تمرکز بر تکمیل حلقه تولید تا مصرف و نظارت دقیق بر بازار، راهبرد اصلی استان برای حمایت هم‌زمان از تولیدکننده و کاهش فشار اقتصادی بر معیشت مردم خواهد بود.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=194357

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.