به گزارش نبض وطن به نقل از وبدا، بهرام عین اللهی در هفتمین اجلاس وزرای بهداشت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که در آستانه قزاقستان در حال برگزاری است، با قدردانی از میزبانی قزاقستان، خواستار توجه سازمان همکاری شانگهای به موضوع سلامت و مراقبتهای بهداشتی در توسعه همکاریهای بین کشورهای عضو شد و اظهار کرد: برخورداری دولتها از سرمایه انسانی سالم به عنوان محور پیشرفت اهمیت دارد.
وی از اولویت بخشی به موضوع سلامت در کشورمان در دوران بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران اقدامات و دستاورهای چشمگیری در این حوزه داشته است و خدمات سلامتی را در بستر یک شبکه بهداشتی گسترده در سراسر کشور، ارائه میکند.
وزیر بهداشت با اشاره به ارتقای شاخصهای سلامت در کشور تصریح کرد: افزایش امید به زندگی در بدو تولد از مهمترین شاخصهای سلامت است که این شاخص در جمهوری اسلامی ایران از ۵۳ و ۵۵ سال در مردان و زنان در سالهای قبل از انقلاب به ۷۹.۶ و ۷۶.۱ سال در سال گذشته رسیده است.
عین اللهی گفت: کاهش میزان مرگ مادران باردار از ۲۵۴ به ۲۵.۱ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده، کاهش مرگ نوزادان از ۱۵۴ به ۹.۳۴ در هر یک هزار تولد زنده، کاهش مرگ کودکان زیر یک سال از ۱۹۵ به ۱۲.۵۸ در هر یک هزار تولد زنده، کاهش مرگ کودکان زیر پنج سال از ۲۵۵ به ۱۴ در هر یک هزار تولد زنده و پوشش حدود صددرصدی ایمنسازی کودکان به عنوان بخشی از دستاوردهای بهداشت در جمهوری اسلامی ایران است.
وی از تقویت شبکه بهداشت در مناطق شهری و اجرای برنامه ملی سلامت خانواده و نظام ارجاع به عنوان اولویت وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران یاد کرد و ادامه داد: در برنامه ملی سلامت خانواده به جای تمرکز بر بیماری افراد، بر تأمین، حفظ و ارتقای سلامت و به عبارت دیگر، پیشگیری از بیماریها در خانواده توجه ویژهای داریم.
وزیر بهداشت برنامه ملی سلامت خانواده را جامع، فعال و یکپارچه در ارائه بستههای استاندارد خدمات سلامت فردی، خانواده و جامعه محور دانست و گفت: این طرح در قالب تیمی متشکل از مراقبان سلامت، پزشکان خانواده و کارشناسان بهداشتی مبتنی بر مشارکتهای فرد، خانواده و جامعه بر اساس هماهنگی درون سازمانی و بین بخشی و مطابق با بلوک بندیهای جغرافیایی جمعیت تعریف و با رعایت نظام ثبت و ارجاع الکترونیک در سطوح شبکه بهداشت و درمان ارائه میشود.
عین اللهی به ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی توسط ۶۷ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در سراسر کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در زمینه درمان بیماران به خودکفایی کامل رسیدهایم و هیچ نیازی به اعزام بیماران برای درمان به خارج از کشور نداریم، بلکه پذیرای بیماران از سایر کشورها هستیم.
وی ادامه داد: تولید ۹۹ درصد داروهای مورد نیاز و حدود ۴۰ درصد تجهیزات پزشکی، فعالیت ۲۲ هزار عضو هیئت علمی، تحصیل ۲۷۰ هزار دانشجو و ۸ هزار دانشجوی خارجی در حوزه علوم پزشکی، بخشی از دستاوردهای کشور در حوزه سلامت است.
وزیر بهداشت خواستار توجه کشورهای عضو این سازمان به موضوعاتی از جمله وضعیت سلامت جامعه و سلامت مادر و کودک، مقاومت ضد میکروبی، سبک زندگی سالم، ارتقای سلامت روان، تقویت پوشش همگانی سلامت، توجه به طب سنتی، رونق گردشگری سلامت، تدوین دستورالعملها و راهنمای بالینی، گسترش استفاده از فناوریهای نوآورانه در عرصه خدمات سلامت، پیشگیری و کنترل بیماریهای قلبی و عروقی و دیگر بیماریهای غیر واگیر، ارتقای فعالیت انجمنهای بینالمللی پزشکی در کشورهای عضو و توسعه منابع انسانی به ویژه متخصصان جوان به عنوان زمینههای همکاریهای مشترک شد و تاکید کرد: اقدامات پیشگیرانه در کاهش بار بیماریها، در نظر گرفتن مداخلات مربوط به کنترل عوامل محیطی مؤثر بر سلامت از جمله اجرای برنامه ایمنی آب، فاضلاب و توسعه تکنولوژیهای نوین در آن، میتواند هم افزایی قابل توجهی در همکاریهای مشترک برای حفظ و ارتقای سلامت در کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به همراه داشته باشد.
عین اللهی با تاکید بر دسترسی آحاد جامعه به آب آشامیدنی سالم و خدمات بهداشتی و فاضلاب ایمن به عنوان نیازها و حقوق اولیه انسانها و از الزامات رفاه و امنیت پایدار اجتماعی افزود: امروزه محدودیت منابع آب و تغییر اقلیم، چالشهای جدی برای تأمین آب آشامیدنی به صورت پایدار ایجاد کرده است.
وی تأمین نیازهای اساسی مردم در کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای را از عوامل مهم توفیق این کشورها دانست و گفت: تأمین دارو و تجهیزات پزشکی از نیازهای اساسی است و باید به سمتی حرکت کنیم تا از ظرفیتهای کشورهای عضو در این زمینه استفاده شود.
وزیر بهداشت از آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران برای تبادل تجربیات، دانش و فناوری در تمام عرصههای سلامت به منظور تقویت دیپلماسی سلامت بین کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای خبر داد و با اشاره به وضعیت اسفبار بهداشت و سلامت در غزه و جنایات گسترده رژیم صهیونیستی در فلسطین اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران نسلکشی گسترده در فلسطین توسط رژیم جعلی صهیونیستی را محکوم کرده است و نسبت به انجام وظایف قانونی توسط سازمانهای بینالمللی، هشدار میدهد.