احمد فتحی در گفتگو با خبرنگار ننبض وطن از ثبت ملی آیین پاگلاب روستای چم علیشاه شهرستان لنجان خبر داد و اظهار کرد: در این مراسم که روز هفتم محرم در روستای چمعلشاه برگزار میشود،اهالی روستا به رسم هر ساله ضمن تجمع در خانه های مشخص،اقدام به گلاب گیری از گل محمدی خشک شده میکنند.
وی افزود: در این مراسم اهالی ضمن پخت و توزیع نذری در مراسم گلاب گیری شرکت کرده و گلاب حاصله را بین مردم توزیع میکنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان لنجان تصریح کرد: گل های محمدی خشک شده در دیگ های بزرگ دارای آب و ریخته میشوند و یک ظرف نیز در وسط دیگ روی یک شیی قرار داده میشود به طوری که این ظرف بالاتر از سطح آب و گلا های داخل دیگ بوده و سپس درب دیگ را که یک پنبه به وسیله چند نخ به زیر آن آویزان شده است روی دیگ گذاشته میشود و دور درب را با استفاده از خمیر عایق بندی میکنند تا هیچ بخاری از دیگ خارج نشود.

وی اضافه کرد: آب داخل دیگ که مملو از گل محمدی خشک شده است،بر اثر حرارت تبخیر می شود و پس از جذب توسط پنبهای که زیر درب دیگ بسته شده است به داخل ظرف وسط دیگه چکه می کند.
فتحی ادامه داد: این دیگ معمولا بعد از اذان صبح تدارک دیده شده و در حین روز چند بار تخلیه گلاب شده و مجددا گلابگیری انجام می شود.
وی متذکر شد: جایگاه و نقش عناصری مانند گل محمدی، و آب، و آتش، و برگزاری آن در روز هفتم از ماه محرم نشان دهنده قدمت و اصالت این آیین بوده که نیازمند بررسی های دقیق تری است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان لنجان عنوان کرد: این مراسم به عنوان هشتمین میراث فرهنگی ناملموس ملی شهرستان لنجان،بعد از مهارت کشت برنج لنجان،مهارت پخت دمپخت های لاخولی لنجان،آیین کهن شالوراجاری چرمهین،مهارت پخت پولک رسی باغبادران،آداب سلام ظهر عاشورای باغبادران،شاق شاقو(سنگ زنی)زرین شهر،و مهارت پخت گندی پیازی چرمهین، که قبلا در فهرست مواریث فرهنگی ناملموس ملی ثبت شده بودند،به ثبت رسید.
وی خاطرنشان کرد: باید از زحمات مسئولین و اهالی روستای چمعلیشاه به ویژه دهیار و اعضای شورای اسلامی، و همچنین خانواده های محترم اعرابی و باباییان برای تهیه و مستندنگاری پرونده ستودنی قدردانی کرد.



