• امروز : پنج شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۳

پرمصرف‌ترین داروها در سال ۱۴۰۲ کدام است؟

  • کد خبر : 63039
  • 14 فروردین 1403 - 12:06
پرمصرف‌ترین داروها در سال ۱۴۰۲ کدام است؟
معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت ایران گفت:بر اساس اطلاعات سامانه نسخه الکترونیک، در سال ۱۴۰۲ مانند سال ۱۴۰۱ پرمصرف‌ترین داروهای کشور ابتدا داروهای بیماران دیابتی و در رتبه بعدی داروهای بیماران قلبی و عروقی بوده‌اند.

به گزارش نبض وطن، یکی از اساسی‌ترین بخش درمان بیماری‌ها، مصرف دارو در زمان مناسب با دز مورد نیاز است، در این بین بعضی از داروها برای بیماری‌هایی از جمله دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی، بیشتر از سایر داروها مصرف می‌شود و مهم است که مسئولان ذی‌ربط تولید یا واردات این قسم از داروها را بیش از سایر داروها مد نظر داشته باشند، چراکه گاهی اخبار کمبود یا نبود این نوع داروها منجر به ایجاد نگرانی می‌شود.

مهندس امیرحسین حبیبیان، معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت ایران اظهار کرد: بر اساس اطلاعات سامانه نسخه الکترونیک، در سال ۱۴۰۲ مانند سال ۱۴۰۱ پرمصرف‌ترین داروهای کشور ابتدا داروهای بیماران دیابتی و در رتبه بعدی داروهای بیماران قلبی و عروقی بوده‌اند.

وی افزود: اطلاعات سامانه نسخه الکترونیک در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد، ۱۱۶ قلم داروی تجویز شده در فهرست گران‌ترین داروهای تجویزی در کشور است که این داروها بیشتر برای بیماران خاص و صعب‌العلاج، مصرف شده است.

معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت ایران گفت: برخی از این داروها، بیش از ۷۰ میلیون تومان قیمت دارد، برای بیماران مبتلا به موکوپلی ساکاریدوز نیز داروی تجویزی با قیمتی بیش از یک میلیارد تومان نیز در این سامانه ثبت شده است که به صورت رایگان در اختیار این بیماران قرار گرفته است.

حبیبیان با اشاره به اینکه پرمصرف‌ترین داروهای کشور مربوط به بیماران دیابتی است، ادامه داد: ۲۴۰ میلیون داروی متفورمین در سال ۱۴۰۲ تجویز شده که در مقایسه با سال قبل از آن ۳۰ درصد افزایش داشته است و پس از آن داروهای آ اس آ و لوزارتان که در پرفشاری خون استفاده می‌شوند، قرار دارند.

وی گفت: در ۱۵ استان کشور پرمصرف‌ترین داروها ابتدا داروهای بیماران دیابتی و در رتبه بعدی داروهای بیماران قلبی و عروقی است که عبارتند از استان‌های آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، اردبیل، همدان، قزوین، قم، اصفهان، یزد، کردستان، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری، البرز، زنجان و گیلان؛ در ۱۶ استان کشور نیز پرمصرف‌ترین ابتدا داروهای بیماران قلبی و عروقی و در رتبه بعدی داروهای بیماران دیابتی است که عبارتند از استان‌های تهران، سمنان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمانشاه، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و بوشهر.

معاون مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ همچنان داروی انسولین قلمی، پرهزینه‌ترین داروی تجویزی بوده که مبلغی بالغ بر ۴۴۰ میلیارد تومان برای این دارو از سوی سازمان بیمه سلامت هزینه شده است.

حبیبیان با اشاره به افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی صدور نسخه‌های الکترونیک در ماه‌های مختلف سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل از آن گفت: از ابتدای اجرای طرح نسخه الکترونیک تا کنون بیش از ۲۹۰ میلیون نسخه الکترونیک ثبت شده که در ماه‌های انتهایی سال ۱۴۰۲ حدود ۱۲ میلیون نسخه در ماه در سطح کشور توسط پزشکان تجویز شده است.

لینک کوتاه : http://www.nabzevatan.ir/?p=63039

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.